Güvenlik Duvarı Nedir

Güvenlik duvarı nedir ? ; Bu yazımızda “Güvenlik duvarı nedir?” sorusuna cevap arayacağız. Güvenlik Duvarı (Firewall), birçok farklı filtreleme özelliği ile bilgisayar ve ağın gelen ve giden paketler bazında İnternet trafiğini kontrol altında tutar ve güvenliğini sağlar. Yani Güvenlik duvarı, korsanların veya zararlı yazılımların (solucanlar gibi) ağ veya İnternet üzerinden bilgisayarınıza erişmelerini engellemeye yardımcı olabilir. Ayrıca, güvenlik duvarı bilgisayarınızın diğer bilgisayarlara zararlı yazılım göndermesine de engel olur.

Güvenlik duvarı çok yararlı koruma yazılımlardır. İnternet ortamında bulunan tehlikeleri yani virüsleri cihazlarınıza saldırıda bulunabilir. Peki, cihazlarımızı (bilgisayarları, telefonlarımızı, diğer elektronik cihazlarımız vs.) tehlikelere yani virüslere karşı nasıl koruma altına alınabilir? Cihazlarımızı virüslerden korumak için antivirüs programları yüklemekle beraber güvenlik duvarı (Firewall) yazılımını kurmak ve çalıştırmak gerekmektedir. Böylelikle güvenlik duvarı (Firewall) yazılımını kurup çalıştırarak cihaz korumayı bir üst seviyeye çıkarmış olursunuz. Güvenlik duvarı yazılımı genellikle evlerde, küçük ofislerde ve kurumsal firmalarda İnternet güvenliğini sağlamak ve bilgisayar ağına erişim kontrolü amacı ile kullanılır.

Güvenlik Duvarı Çeşitleri Nelerdir?

  1. Yapılarına göre güvenlik duvarları
  • Donanımsal Firewall
  • Yazılımsal Firewall
  1. Mimarilerine göre güvenlik duvarları
  • Devre Seviyesi Güvenlik Duvarları
  • Statik Paket Filtre Güvenlik Duvarları
  • Proxy Destekli Güvenlik Duvarları
  • Melez (Hibrit) Güvenlik Duvarları
  • Dinamik Paket (Durum Denetimli) Filtre Güvenlik Duvarları

Sizde Firewall kurulumu yaptırmak istiyorsanız biz Bilimnet Bilişim Hizmetleri olarak 7/24 saat hizmetinizdeyiz. Biz Bİlimnet Bilişim Hizmetleri firması olarak Firewall (Güvenlik Duvarı) kurulumunu ve ayarlarını eksiksiz ve güvenli bir şekilde yapmaktayız.

Neden Bilimnet Bilişim Hizmetleri firmasını seçmeliyim?

  • Uzman ekibimizle en kısa zamanda ve eksiksiz şekilde Firewall (Güvenlik Duvarı) kurulumunu yapmaktayız. Kurulumdan sonra gereken ayarları eksiksiz bir şekilde yapmaktayız.
  • Biz Bilimnet Bilişim Hizmetleri olarak sizlere %100 güven ve %100 hizmet kalitesi sunmaktayız.
  • Bilimnet Bilişim Hizmetleri olarak Firewall hizmetleri ile birlikte; “Network Kurulum, Kablosuz Ağ Hizmetleri, Uzaktan Erişim Çözümleri (VPN Kurulumları vs.), Yapısal Kablolama (Fiber Optik Kablolama, UTP Kablolama, Kabin Düzenleme, Sistem Odası Kurulumu) gibi hizmetleri sizlere sunmaktayız.
  • Bilimnet Bilişim olarak 7/24 saat hizmetinizde olarak sizin memnuniyetinizi sağlamaktayız.

Firewall (Güvenlik Duvarı) ve diğer hizmetlerimiz ile ilgili daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir