Sanallaştırma Çözümleri

Sanallaştırma Çözümleri ; Sanallaştırma çözümleri, piyasalarda en çok kullanılan çözümlerdir. Bilgisayarınız ya da bilgisayarlarınızın altyapısını sanallaştırmanız demek mevcut donanım yani depolama verimliliği, bilgisayarınıza ya da bilgisayarlarınıza daha çok verilerinizin yükleyebilir ve maliyet açısından daha az maliyet sağlamak gibi avantaj sağlamaktadır.  Sanallaştırma ile sunucuya ya da bilgisayara fiziksel bir server (sunucu) üzerinden birden fazla server (sunucu) bağlanabilir, çalıştırılabilir ve bir merkezi sunucu ya da bilgisayardan kontrol edilerek yönetilebilir. Yalnız sanallaştırma işlemi yaparken dikkatli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Yani ağ sanallaştırmasını, yedekleme sanallaştırmasını ve sunucu sanallaştırmasını bileşenlerin doğru bir şekilde konumlandırılması gerekmektedir.

Sanallaştırma programları nelerdir? Sanallaştırma programları aşağıdaki gibidir:

1- VMware (Windows, Linux) : Bilinen ve en çok tercih edilen sanallaştırma yazılım programıdır.

2- VirtualBox (Windows, Mac, Linux) : VirtualBox, InnoTex firması tarafından geliştirilen bir sanal makine yazılımıdır.

3- Parallels (Windows, Mac, Linux) : Intel ve AMD işlemcileri için yapılan optimizasyonlar sayesinde ana bilgisayarın donanımına direkt olarak erişebilen sanallaştırma yazılım programıdır.

4- Windows Virtual PC (Windows) : Windows Virtual PC, sadece Windows sürümlerine yönelik bir sanal makine yazılımıdır.

5- Hyper-V (Windows) : Önceleri Windows Sunucu Sanallaştırma olarak bilinen, x64 bilgisayarlar için hypervisor tabanlı bir sanallaştırma sistemidir.

Biz Bilimnet Bilişim Hizmetleri olarak sanallaştırma çözümlerimiz ile sizlere 7/24 saat olmak üzere sanallaştırma hizmetini sizlere sunmaktayız. Peki, sanallaştırma çözümlerimiz nelerdir?

  • Ağ Sanallaştırma
  • Sunucu Sanallaştırma
  • Uygulama Sanallaştırma
  • Masaüstü Sanallaştırma
  • Depolama Sanallaştırma

Sanallaştırma çözümleri ile ilgili daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir