İş İstasyonu Bilgisayar Nedir?

İş istasyonu bilgisayar nedir ; İş istasyonu bilgisayarları günümüzde çoğunlukla firmaların tercih ettiği bilgisayarlardır. Peki İş istasyonu bilgisayar nedir? İş istasyonu bilgisayar İş İstasyonu iş yerleri için tasarlanmış en çok ve en güçlü özelliklere sahip masaüstü bilgisayarlara ve mobil bilgisayarlara verilen isimdir. İş istasyonu bilgisayar en zorlu, en uğraştırıcı ve en karmaşık işlerin biraz da olsa kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. İş istasyon bilgisayarlarda şirketiniz için ekonomik ve çalışanların hızı açısından daha iyi hale getirmektedir. İş istasyon bilgisayarları en hızlı, en fazla geniş ekranlı ve en güvenilir bilgisayarlardır. Büyük veri hacimleri, karmaşık veri yapıları ve 3D modellerle çalışan profesyonellerin ihtiyacını karşılamak için tasarlanmıştır.

Peki iş istasyon bilgisayarların genel olarak özellikleri nelerdir? Bazı özellikleri aşağıdaki gibidir:

  • Genellikle masaüstü iş istasyonlarında Intel Xeon işlemciler kullanılmaktadır.
  • NVIDIA ve ATI grafik kartları kullanılmaktadır.
  • İş İstasyonlarına 8 adede kadar ekran bağlanabilir.
  • ş istasyonlarında sunucu sistemlerinde kullanılan Intel Xeon işlemciler yer alır. Her birinde 12 çekirdek bulunmaktadır.
  • Hata düzeltme özellikli ECC bellekler kullanılmaktadır. Bu sayede sistem kilitlenme ve sistem çökmesi gibi sorunlar yaşanmaz.

İş istasyonu bilgisayar hakkında daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir