YAZILIM ENVANTER YÖNETİMİ (microsoft sam çalışması)

Yazılım envanter yönetimi (SAM), bir kuruluşta yazılım kullanımını kontrol etmek ve optimize etmek için insanları, süreçleri ve teknolojiyi bir araya getiren kanıtlanmış bir BT uygulamaları setidir.
• SAM, maliyetleri denetlemenize, işletme ve yasal riskleri yönetmenize, yazılım lisanslama yatırımlarını optimize etmenize ve BT yatırımlarınızı iş gereksinimlerine göre ayarlamanıza yardımcı olabilir.
• Müşteriler için bir Microsoft SAM çözümü uygulayarak şirket içindeki yazılım envanterleri için etkin yönetim, denetim ve koruma sağlayan bir sistem sunabilirsiniz.
• Giderek daha fazla kişisel cihaz şirket ağlarına eriştiğinden siber güvenlik tehditleri dramatik bir şekilde artmaya devam ediyor. Microsoft Yazılım envanter yönetimi (SAM) çözümleri, müşterilerinizin BT varlıklarını yönetmesine, korumasına, en iyi duruma getirmesine ve işlerini ileriye taşımasına yardımcı olmak için ihtiyaç duyduğunuz kanıtlanmış süreçleri ve yazılımı sunar.
• Sağlam bir Yazılım envanter yönetimi  (SAM) planı uygulamak, yazılım yaşam döngüsü boyunca maliyetlerinizi standardizasyonla kontrol eder. Böylelikle en uygun maliyetli lisanslama programlarını seçmek için gereken bilgileri koruyabilir
• İyi bir SAM planı ile lisanslarınızın uyumlu olmasını sağlayarak finansal cezalardan ve yasal maliyetlerden kaçınmanıza yardımcı olur ve itibarınızdan bir davadan kaynaklanabilecek olası zararları önlemeye yardımcı olur.
• Etkili kurumsal yönetim iki temel adımla başlar: işinizin karşı karşıya olduğu riskleri belirlemek ve bir etkiye sahip olmadan önce bu riskleri kontrol etmek ve azaltmayı sağlamaktadır.
• SAM, gelecekteki yazılım ihtiyaçlarınız hakkında daha iyi bir görüş sağlar ve büyüme için ölçeklenebilir bir temel sağlar.
• Örtüşen, entegre olmayan ve güncel olmayan uygulamaların yönetilmesi daha zordur. SAM, yazılım varlıklarınızı en iyi şekilde kullanmanız ve yalnızca kullandıklarınız için ödeme yapmanız için ihtiyaç duyduğunuz bilgileri verir. Kapsamlı ve devam eden uzlaşma, yazılım çakışmasının yanı sıra, artık kullanmadığınız ve sonuçta emekli olabileceğiniz ancak hala sürdürmekte olduğunuz yazılımları ortaya çıkarabilir.

1 comment on “Yazılım Envanter Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir